http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Münih Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda iki uzman doktor Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass "Osteoporoz veya Kemik erimesi" konulu bir konferans verdi.

Türk hastaları bilgilendirdiler

 

Münih Schwabing Kliniği'nde Türkler için özel düzenlenen toplantıda iki uzman doktor Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass "Osteoporoz veya Kemik erimesi" konulu bir konferans verdi. Almancası yeterli olmayan birinci nesil Türkler için düzenlenen konferansta, tüm konuşmalar simültane tercüme edildi.  Doktorlar kemik erimesine karşı D vitamini içeren gıdaların alınmasını önerdi. 

ARI / Münih / Ahmet İNCEL 

Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde ''Türkçe sağlık bilgilendirme toplantıları serisi'' bünyesinde "Osteoporoz veya Kemik erimesi" konulu bir konferans düzenlendi. Türkler için özel hazırlanan bilgilendirme toplantısında ''Kaza Cerrahisi ve Ortopedi Bölümü'' uzmanlarından Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass yurttaşlarımızı bilgilendirdiler. Tüm konuşmaların anında Türkçe'ye çevrildiği toplantıya özellikle birinci nesilden çok sayıda yurttaşımız katıldı. 

Osteoporoz veya Kemik erimesi nasıl oluştuğun anlatan Dr. Witt “bu kemik metabolizmasındaki bir bozukluk sonucunda kemikteki protein örgüsünün seyrelmesiyle iskelette ortaya çıkmaktadır.  Osteoporoz Almanya’da yaklaşık 8 milyon kişiyi etkilemekte, bunların üçte birini menopozdaki kadınların oluşturduğu ve hastaların büyük bölümünün yaşlı olduğu sanılmaktadır. Bu hastalığa bağlı olarak Almanya’da yılda 60 bin kalça kırılması, 50 bin bilek kırılması ve 40 bin omurga kırılması olayı yaşanmaktadır. Kalçası kırılan hastaların yüzde 20’si altı ay içersinde yaşamını yitirmektedir. Bu hastalıkta kemikler en küçük bir darbede kırılmaya başlar. Sürekli oturma, uzun süre hareketsiz kalma gibi yaşama tarzı; uzun süre tütün, alkol, ve kortizon kullanılmasına veya zayıflama rejimleri ve kötü beslenme yüzünden kalsiyumun eksikliğine yol açan beslenme alışkanlıklarına dayanan bazı dış etkenler de, osteoporozun tehlikesini önemli ölçüde artırır. Kalsiyum tuzları, östrojen hormonları, kalsitonin ve D vitamini içeren haplar bu hastalığın tedavisinde yararlı olabilir" dedi. 

Hastalığın tedavisi konusunu anlatan Dr. Gass “vücutta bu hastalıktan dolayı oluşan hasarlar tıbbın oldukça ilerlemiş olması sayesinde rahatlıkla giderfilmektedir. Titan çiviler, metal paraçlar ve sunni eklemler artık kolayca takılabilmektedir” dedi. Uzmanlar yeterli kalsiyum alımı, güneş ışığından yararlanma ve yaşa uygun yeterli D vitamini alımı, yeterli protein alımı, düzenli fizik aktiviteye katılım ve sigaradan uzak durma eğitimi hastalıktan korunma önlemeleri olarak anlatıldı. 

Resim altları:

Knie1, 2 ve 3: (Sağdan itibaren) Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass.

Knie4: (Soldan itibaren) Dr. Stefan Witt ve Dr. Stephan Gass.

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com