http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Başkonsolosluk çalışanlarına ilk yardım kursu

Başkonsolosluk çalışanlarına ilk yardım kursu

 

Münih Schwabing Kliniği’nde T.C. Münih Başkonsolosluğu çalışanlarına ilk yardım kursu verildi. Kliniğin Türk kökenli kalp uzmanı Dr. Sinan Pehlivanlı kursu Türkçe olarak verdi.

 

ARI / Münih / Ahmet İNCEL 

 

Münih Schwabing Kliniği’nde T.C. Münih Başkonsolosluğu çalışanlarına Türkçe olarak ilk yardım kursu verildi. Kliniğin Türk kökenli kalp uzmanı Dr. Sinan Pehlivanlı’nın  verdiği kurs öncesi klinik müdürü Günter Milla ve Kalp Rahatsızlıkları  Bölümü Başkanı Prof. Dr. Stefan Sack kursa katılanları selamladılar.  Dr. Pehlivanlı slayt gösterisi ve yardımcı eğitim gereçleriyle verdiği kursta ilk yardımın insan yaşamı için önemini vurgularken “insana cankurtaran daha gelmeden ilk yardımı yapmak, onun yaşama şansını 2-3 kat artırır.  Almanya’da bilinçli yapılan reanimasyon sayesinde yılda 4800 kişinin hayatı kurtarılabilmektedir. Kazalarda yaklaşık yılda 4 bin kişinin öldüğünü göz önüne alırsak bu ilk yardımı yapmayı bilmemizin önemi daha iyi anlaşılmaktadır.  Kalp krizi geçiren birine ilk on dakikada yardım yapılabilirse kurtarılabilir. Bir kriz anında kaybedilen her dakika yaşama şansını yüzde 10 azaltıyor. Bu nedenle mutlaka kalp masajı yapmayı ve “ağızdan ağıza solunum” yapmayı öğrenmeliyiz. Acil durumlarda yanlış yapmanız söz konusu değildir, en kötüsü hiç bir şey yapmamanızdır” dedi.  Dr. Pehlivanlı Avrupa çapında ilk yardım numarasının 112 olduğunu hatırlattı. 

 

Kalbin normal dışı hızlı atımını durdurarak tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan “Defibriliator”  gereçlerinin Münih’te metro istasyonlarında, havalimanlarında ve halkın yoğun olduğu kapalı alanlarda acil yardım için hazır bulunduğunu hatırlatan Dr. Pehlivanlı, başkonsolosluk çalışanlarına “Defibriliator” ün kullanılmasını öğretti.  Dr. Pehlivanlı ilk müdahalede, kullanılması oldukça kolay olan  “Defibriliator” sayesinde kalp krizi geçiren hastaların yüzde 57’sinin sağlıklarına yeniden kavuştuklarını  belirtti. 

 

Kurs katılanlara bir özel manken üzerinde kalp masajı yapılması ve “ağızdan ağıza solunum” öğretilirken, yapılan tatbikatta tüm Başkonsolosluk çalışanları büyük bir ilgi ile aktif görev aldı. 

 

 

 

 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com