http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

VAKİT İYİLİK VAKTİ BU RAMAZAN VE HER ZAMAN

T.C.

MÜNİH BAŞKONSOLOSLUĞU

Din Hizmetleri Ataşeliği

                                                                                                        

2015 YILI RAMAZAN AYI BASIN AÇIKLAMASI

 

 “VAKİT İYİLİK VAKTİ BU RAMAZAN VE HER ZAMAN”

İslam dünyası ve tüm müslümanlar için yılın en önemli ayı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına erişmiş bulunmaktayız. Oruç ibadetinin yerine getirildiği, Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, Kur’an-ı Kerim’de hakkında özel bir süre bulunan, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen mübarek Kadir gecesini içerisinde barındıran, zekat ve fitre gibi ibadetlerle birlik ve beraberliğimizin güçlendiği mübarek bir zaman dilimidir Ramazan ayı. “O öyle bir aydır ki; evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da Cehennem ateşinden kurtuluştur. “

 

Bu nedenlegönüllerimizde farklı bir heyacan hüküm sürmektedir. Ramazan ayının manevi iklimi, yüreklerimizi, evlerimizi, sokak ve mabetlerimizi kuşatırken, dudaklarımızdan dökülen dua sözcükleri Ramazan’a olan özlemimizi ve kavuşma sevincimizi ortaya koymaktadır. Sabır ve tevekkülle iftar vaktine ulaşmanın, dostlarımızla, kardeşlerimizle, akrabalarımızla, Alman misafirlerimizle paylaştığımız iftar sofralarında birlikte olmanın güzelliğini yaşayacak, gecelerimiz sahurlarla anlamlı hale gelecek, teravih namazlarında salavatlar eşliğinde büyük bir coşku ve heyecanla Yüce Rabbimizin huzurunda duracak, Itri’nin adeta göklerden indirip bestelediği salat-ı ümmiye’yi çoluk çocuk, kadın-erkek bütün müminler olarak hep bir ağızdan ve gönül birliği ile terennüm edeceği bir zaman dilimini yaşayacağız.

 

Ramazan Ayı, 17 Haziran Çarşamba günü akşamı kılınacak ilk teravih namazı ve Perşembe günü tutulacak ilk oruç ile başlayacaktır.

 

Günlerimiz Yüce Kitabımız Kur’an’ın tilaveti ile, mukabelelerle nurlanacak, gönüllerimizin pası silinecek, iftar sofralarımızla birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Zekat ve fitrelerle rızkımızı artıracağız, fakir ve muhtaç insanların yaraları bir nebze olsun sarılmış olacaktır.

 

Münih Din Hizmetleri Ataşeliği olarak vatandaşlarımıza bu mübarek ayı en güzel ve anlamlı bir şekilde geçirmeleri için Din Görevlilerimiz ve Derneklerimizle birlikte  büyük bir gayret içinde olacak, bu yılın Ramazan ayı ana konusu olan,Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her zaman”teması ile insanımızın iyilik ve hayırlarına vesile olunmaya gayret edilecektir.


Ramazan Ayı öncesi tüm hazırlıklar tamamlanmış bulunmaktadır. Ataşelik bölgemizde faaliyet gösteren Derneklerimizin din görevli talepleri yerine getirilmiş olup görevlisi olmayan bir cemiyetimiz bulunmamaktadır. Din Görevlilerimiz vaaz, mukabele, teravih namazı sohbetleri, eğitim, sosyal ve kültürel programlarla, hastane ve hapishane ziyaretleri ile bu rahmet ayını en güzel şekilde değerlendireceklerdir.

 

Ayrıca bazı Derneklerimizde Ramazan Ayı boyunca iftar sofraları da kurulacak olup,bu konuda ülkemizden aşçı talep eden cemiyetlerin talepleri de karşılanmıştır.

 

Ramazan ayı boyunca Münih DİTİM Merkez Camii, Pasing DİTİB Hacı Bayram Camii, DİTİB Mehmet Akif Cami,Moosburg DİTİB Mevlana Camii, Gersthofen DİTİB Eyyüp Sultan Camii, Dingolfing DİTİB Fatih Camii, Kaufbeuren DİTİB Camii, Immenstadt DİTİB Yunus Emre Camii, Augsburg DİTİB Merkez Camii, DİTİB Rosenheim  Camii,DİTİB Donauwörth Cami,  Kempten DİTİB Muhammediye Camii ve Landshut DİTİB Yunus Emre Camilerimizde her akşam iftar yemeği verilecektir.

 

Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabı, Kur’an’ı en çok bu ayda okurlar, cömertliği en çok bu ayda gösterirler ve ibadeti en çok bu ayda yaparlardı. Bizler de bu ayda yapacağımız iyilikler ve ibadetlerle Allah’ın rızasını kazanmaya birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye gayret edelim.

 

Bu ayda ibadetlerimizi daha çok camilerde ifa etmeye, Ramazan ayının gecesinin ihyası olan teravih namazlarını cemaatle kılmaya, camilerimizde okunacak olan mukabelelere katılmaya, iftar sofralarını paylaşarak daha çok bir araya gelmeye özen gösterelim. Hanımların ve çocuklarımızın özellikle bu ayda camilerimizdeki bu manevi atmosfere katılmalarını teşvik ederek bu ayın rahmet ikliminden azami şekilde faydalanmalarını sağlayalım. Zekat ve Fitrelerimizi özellikle ihtiyac sahibi akrabalarımızdan başlayarak mutlaka ziyadesi ile verelim. Zira vakit Ramazan Ayı ve  iyilik vakti.İyiliklerimizi artırma ve Yüce Yaratıcı ile gönül bağlarımızı daha güçlü kılma anı. Kutlu bir zaman dilimi,özümüze ve tertemiz fıtratımıza dönüş zamanı.

 

Müjde müminler size ihsanı rahmandır gelen,

Şanına tazim için mah-ı ğufrandır gelen,

Onda feyzi hidayet,ondadır affu kerem,

Kadrini bil mevsimi inzali Kur’an’dır gelen.

(Ahmet Remzi Dede)

 

Bu vesile ile aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim. 

15.06.2015   
Kuddusi UYSAL

DITIB Dini Danişma Kurulu Başkanı
Münih Din Hizmetleri Ataşesi

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com