http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

ARI Dergisi 18 yaşında

Münih'te Türkçe ve Almanca olarak yayınlanmakta olan ARI dergisinin 18. Kuruluş yıldönümü nedeniyle derginin sahibi Esin Tekige İstanbul restoranda bir davet verdi.

Davette Tekige, Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş'e bir şükran plaketi verirken, kendisine de birçok Türk dernek yöneticisi plaket verdi.

Münih'te Türkçe ve Almanca olarak yayınlanmakta olan ARI dergisinin 18. kuruluş yılı kutlaması İstanbul restoranda yapıldı. Derginin sahibi Esin Tekige'nin verdiği davette, Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, konsolos Selçuk Eke, Münih Belediye Meclisi adayı Cumali Naz (SPD) ve otuza yakın Türk derneğinin temsilcisi katıldı.

Esin Tekige, başkonsolos Hidayet Eriş'e başarılı çalışmalarından dolayı bir plaket verdi. Eriş yaptığı konuşmada Tekige'ye "tam on sekiz yıldır derginin sahibi, redaktörü ve muhabiri olarak ARI dergisine adına layık arı gibi çalışan Esin Tekige'yi azminden ötürü hepiniz önünde kutluyorum" dedi. Davete katılan konukları tek tek tanıtıp selamlayan Tekige ise "bu kadar Türk dernek başkanının sadece dört güne telefonla organize ettiğim bu önemli günümde burada olması beni çok duygulandırdı. Demek ki 18 yılımı boşuna harcamamışım, bu topluma bir şeyler verebilmişim" dedi. Cumali Naz ise "ARI dergisi Münihli Türklerin 18 yıllık arşivi gibidir. Biz Münihli Türkler bizi o dergide buluruz" dedi. Davette birçok dernek yöneticisi dernekleri adına Esin Tekige'ye takdir plaketleri ve hediyeler verdi.

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com