http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Yerel Secimler 16.03.2014 icin Cumali Naz’a, Dieter Reiter desteği

 

Yerel Secimler 16.03.2014 icin Cumali Naz’a, Dieter Reiter desteği

 

16 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde SPD listesinin dokuzuncu sırasından Belediye Meclisi üyeliğin aday olan Cumali Naz, Türk işyerlerinin yoğun olduğu Goethe caddesinde bir stand kurdu. SPD Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dieter Reiter, Naz’ın standına gelerek hem Naz’a destek oldu, hem de Türk kökenli seçmenlerden oy istedi.

 

ARI / Münih / Ahmet İNCEL

MÜNİH’TE 16 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere katılan adayların propaganda çalışmaları son hızla devam ediyor. SPD’nin dokuzuncu sırasından Belediye Meclisi üyeliğin aday olan Cumali Naz, Yunanistan kökenli aday Georgios Chantavaridis ve İtalyan kökenli aday Dr. Daniela di Benedetto ile birlikte Türk işyerlerinin yoğun olduğu Goethe caddesinde bir stand kurdu. Goethe ve Landwehr caddelerinin birleştiği köşede kurulan standta Almanca ve Türkçe broşür dağıtan adaylar, olası seçmenlerin sorunlarını yanıtladılar.

 

Naz’a destek için standa gelen SPD Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Dieter Reiter büyük ilgi gördü. Türklerin yanı sıra Bulgar ve Romanyalıların da sorunlarını büyük bir sabırla dinleyen Reiter, bol bol not aldı. Son günlerde Bulgar ve Romanyalıların Almanya’ya ekonomik yük olacakları şeklindeki CSU iddiaların aşağılayıcı bulduğunu söyleyen Reiter “yasalar önünde kimin bu sosyal yardımlardan yararlanma hakkı varsa alır. Bunun milliyetçiliği olmaz ve bu insanları Alman topluma yük oluyormuş gibi göstermeye çalışmak ahlak dışıdır. Adı içersinde “Sosyal” kelimesini barındıran CSU hiçbir zaman sosyal olamamıştır. Münih en çok göçmenin yaşadığı bir kent olmasına rağmen, hiçbir zaman büyük bir sorun çıkmamıştır. Bu da şimdiye kadarki SPD’li belediyenin kazanımıdır. Bu harmoni içersinde yaşamın sürmesi de SPD’nin belediye seçimlerinden başarı ile çıkmasına bağlıdır” dedi.  

 

9. sırada kazanmasına kesin gözüyle bakılan Cumali Naz ise “bu seçimlerde kullanılan tercihli oylar, bizlerin Almanya’daki siyasal yaşamdaki gücümüzü gösterecektir. Bu nedenle tüm Türk kökenli seçmenlerin mutlaka oylarını kullanmalarını bekliyoruz” dedi. Naz, yerel seçimlerde Bulgar Türklerinin ve Batı Trakya Türklerinin AB vatandaşı olarak oy kullanma hakları olduğunu hatırlattı. Naz, 14 Şubat Cuma günü saat 19.00’da Anton-Fingerle-Bildungszentrum’da yapılacak “Dieter Reiter ile Kültür ve Bilgilendirme Etkinliği”ne herkesi davet etti. Ücretsiz etkinlikte Türk, İtalyan, Fransız ve Yunan müzik ve dans grupları gösteriler yapacak.

 

Cumali Naz ve diğer adaylara standlarında Münih Türkiye Halk Derneği Başkanı Necip Şahin,  üyelerle birlikte destek oldular. Münih Trabzon Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Aydın standtakilere çay getirerek sürpriz yaptı.

 

 

 

 

  Cumali Naz ve Dieter Reiter 

 

 (soldan itibaren) Cumai Naz, Dieter Reiter, Georgios Chantavaridis ve Dr. Daniela di Benedetto

 

 Cumali Naz ve diğer adaylara standlarında Münih Türkiye Halk Derneği Başkanı Necip Şahin ve üyeler destek oldular.

 

: Münih Trabzon Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Aydın standtakilere çay getirerek sürpriz yaptı.

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com