http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Metin Feyzioğlu “Silivri, Dachau Toplama Kampından farksız”

 

Metin Feyzioğlu “Silivri, Dachau Toplama Kampından farksız”

Münih’te Türkiye Halk Derneği’nin düzenlediği Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu “Silivri, Nazilerin Dachau’da kurduğu toplama kampından farksız” dedi. Feyzioğlu “tüm olumsuzluklara rağmen Türk halkına güveniyorum ve ülkemizin geleceğinden ümitliyim” dedi.

ARI / Münih / Ahmet İNCEL

Uğur Mumcu ölümünün 21. yılında Münih’te Türkiye Halk Derneği’nin Alman Sendikalar Birliği  (DGB)’nin toplantı salonunda düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Başkan Necip Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan ve üç yüzü aşkın kişinin katıldığı etkinliğin bu yılki konuşmacısı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu oldu.  Konuşmasına Münih yakınlarındaki Dachau Nazi Toplama Kampına yaptığı ziyareti anlatarak başlayan Feyzioğlu “Silivri, bugün gördüğüm nazi kampından farksızdır. Türkiye’de politika yapacak olan herkesin bu kampı mutlaka ziyaret edip, Nazilerin nasıl yavaş yavaş iktidara gelip bu tür kampları kuracak seviyeye geldikleri konusunu iyi öğrenmeleri gerekmektedir” dedi. Konuşmasının ilk bölümünde genelde Almanya Türklerinin sorunlarını işleyen Feyzioğlu, Türkiye’yi anlatması yolundaki izleyici eleştirileri üzerine “Türkiye’de ortalık şimdi toz duman, karanlıktayım, onuncu köyü arıyorum” dedi. Feyzioğlu “buradaki 1,5 milyon insan Türkiye’dekilerlin hiç umrunda değil, burada yönetimde söz sahibi olabilirseniz, Türkiye’yi de yönetebilirsiniz” dedi.

 

Konuşmasının soru yanıt bölümünde Türkiye ağırlıklı olarak konuşan Feyzioğlu izleyicilerin Cumhurbaşkanı olması konusundaki bir dileklerini “lütfen beni havaya sokmayın, ileride halk ne isterse o olur” dedi. Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde Mumcu ile ilgili tek kelime etmeyen Feyzioğlu, Balyoz ve Ergenekon davalarının hukuken düştüğünü söyledi.  Feyzioğlu “Balyoz davası ile donanmamız çöketilmiştir. Savaş gemilerimize kaptan bulunamamakta,  herhalde artık  İstanbul Şehir Hatları vapurları kaptanları bu gemileri kullanacaklar. Donanması olmayan ülkenin dış politikası da olamaz” dedi. Feyzioğlu hapishanalerde ziyaret ettiği Engin Alan ve diğer subaylarla ilgili yaşadıklarını anlatırken oldukça duygulandı.

 

Hükümet ve cemaat çatışmasına da değinen Metin Feyzioğlu “Koalisyon birbirinden ayrılmasaydı yolsuzluk olayı ortaya çıkar mıydı? Hayır. Kumpas iddiası ortaya atılır mıydı? Hayır. İttifak çatladıktan sonra yolsuzluk ortaya çıktı, orduya kumpas dile getirildi. Yolsuzluğun ortaya çıkarılması yolsuzlukla mücadele için değil, iktidarla mücadele içindir. Orduya kumpas iddiası da cemaatla mücadele için ortaya atılmıştır. Aslında hukuksal olarak her iki iddia da çok ciddidir, Türkiye’nin gerçek sorunu adalettir” dedi. 1.2.2014 Cuma.

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com