http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Beiträge

DİTİB Güney Bavyera Eyalet Kadın Birliği, Müslüman bayanların siyaset ile ilgilenmesi için panel düzenledi

Müslüman bayan adaylar siyasette aktif oluyorlar

 

DİTİB Güney Bavyera Eyalet Kadın Birliği, Müslüman bayanların siyaset ile ilgilenmesi için panel düzenledi

 

ARI / Münih / Aykan İnan

 

MÜNİH – DİTİB Güney Bavyera Eyalet Kadın Birliği (EKB), DİTİB Münih Mehmet Akif Camii ve Kültür Merkezi’nde “2014 Yerel Seçimlerdeki Müslüman Türk kökenli bayan adaylar” konulu panel düzenledi. Güney Bavyera çapındaki adaylar, Müslüman bayanların neden siyasete atılmasını kendi tecrübeleri ile cevapladılar.

Panelin açılışında EKB Başkan Yardımcısı Aysun Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anlatan konuşma yaptı. Ardından Bayan Din Görevlisi Huriye Akbıyık “İslamiyet’te bayanların siyasetteki konumu” konulu konuşmasında “İslam’da kadın yanlış anlaşılıyor. Müslüman siyaset yapmalı mı sorusuna en iyi cevap en büyük siyasetçi olan Hz. Muhammed’dir. Peygamberimiz 23 yıl bütün devletlere örnek olacak Medine İslam Devleti’ni yönetmiştir. İslam, tarihte kadına seçme hakkını veren ilk dindir” dedi.

 

Cesaretli bayanlar siyasette

Panelde EKB Başkanı Nurgül İnan sunuculuğunda Müslüman bayan adaylar Ender Beyhan Bilgin (SPD München), Aysel Erdem (Yeşiller Pfaffenhofen), Hatice Eminağa (SPD München-Perlach), Züleyha Düzenli (Yeşiller Bad Endorf) ve Hülya Adıgüzel (SPD Eggenfelden) yer aldılar. Adaylardan Aysel Erdem “Kocam ve üç erkek çocuğum ile aileiçi siyaset tecrübem çok. Başörtüm ile partimde kabul edildim. Türkiye’den gelmem engel olmadı, partim yardımcı oldu. Bayanlara tavsiyem toplum içine girmeleri. Okul Aile Birlikleri ile başlayın. Üye olmasanız bile partilere gidin, toplantılarda konuşmalara katılın” dedi. DİTİB Pfaffenhofen’in yeni cami inşaatına karşı gelen İslam düşmanlarının internetteki aşağılayıcı yazıları ve Aysel Erdem’i adresini bile belirterek hedef göstermeleri cesur bayan adayı yıldırmamış. Avukata ve polise başvuran Erdem’i daha çok üzen ise kendi Türk insanımızın, bu cesur tavrına karşın, çok fazla siyaset ve toplum içinde olduğundan dolayı kendisini dışlaması.

 

“Allah rızası için oy kullanın”

İlk önce sendikada aktif olan deneyimli aday Ender Beyhan Bilgin “Eskiden Alman partilerinde aktif olamayan dini-milli değerlerine sahip çıkan kesimin sesiyim. Allah rızası için oy kullanın” dedi ve genç nesillere abi-abla projesi tarzında parti içini tanıtma teklifi yaptı. DİTİB derneklerinde organize tecrübesi edindikten sonra partide aktif olan Hülya Adıgüzel, Uyum Çalışma Gruplarına herkesin üye olmadan da katılabileceğine değindi ve “Biz göçmenlerin sesi daha çok çıkmalı” dedi.

Siyaset ile hiç ilgisi olmayan Züleyha Düzenli, Alman komşusunun teklifi üzerine Bad Endorf tarihindeki ilk Türk aday olduğunu aktardı. 24 yaşındaki genç aday da yerel gazetede yayınlanan bölücü okur mektubu ile İslam düşmanlarının hedefi olmuş ama çevresinden gelen pozitif tepkiler ile başarı azmi artmış. Türkiye’de doğanların engellenmesine dur diyen Hatice Eminağa, BİG Partisi’nde Türklerin kendi arasında kaldığını gördükten sonra Alman partisine üye olduğunu belirtti. Eminağa, “Müslüman kadınların siyasetteki rolünü ihmal ettik. Ama gelecekte çocuklarımızın hakkı için siyasete girmeliyiz. Bayanlar siyasete girmese bile mesela okulda veli grubu kursunlar“ dedi.

 

 

DİTİB Güney Bavyera Eyalet Kadın Birliği (EKB), DİTİB Münih Mehmet Akif Camii ve Kültür Merkezi’nde “2014 Yerel Seçimlerdeki Müslüman Türk kökenli bayan adaylar” konulu panel düzenledi.

 

 

EKB Başkanı Nurgül İnan’ın (soldan 3.) sunuculuğunda Müslüman bayan adaylar (soldan sağa) Aysel Erdem (Yeşiller Pfaffenhofen), Hülya Adıgüzel (SPD Eggenfelden), Ender Beyhan Bilgin (SPD München), Züleyha Düzenli (Yeşiller Bad Endorf) ve Hatice Eminağa (SPD München-Perlach) Müslüman bayanların neden siyasete atılmasını kendi tecrübeleri ile cevapladılar.

 

 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com